please do mr. Dylan, please do sing me back in time!

Mvxp6uao3m4zc32aogzyqjlzo1_400_large

20090607064550

20090516112103

20090507000020

20090321191805
k
jelde:ukjent

jeg er inne i en skikkelig Bob Dylan fase for tiden. Musikken, stilen, budskapet… om bare dagens musikk hadde noe for seg, som da. jeg mener ikke å høres ut som en bedrevitende “alt-var-bedre-før” asosial klump, men omtrent 90 % av dagens musikk er bånn i bøtta drit dårlig. og det er kjempe trist! da the stones, dylan, the clash, black sabbath og patti smith begynte musikken sin, var det fordi de ville noe med musikken, ved siden av det faktum at musikken var livet deres, så ville de også formidle noe. kan noen være så snill å fortelle meg hva Lady Gaga og HIM prøver å formidle? er det å fortelle unge jenter at sex selger? eller å fortelle små emoer som ligner mørke lollipopper at tenårings angst og littegranne nekrofili er en menneskerett?

det som er så utrolig deprimerende er at det faktisk finst utrolig mange fantastiske band, som har mening og talent. det deprimerende er at mange av dem, langt fra alle, men en god del, blir oppdaget og blir gitt sjansen til å formidle musikken sin, kunsten sin til resten av verden. og det som skjer er at de selger seg som noen små musikk-prostituerte. de blir forført av pengene, sjarmen og berømmelsen, også blir de “sell-outs”, og det går fra kvalitet til kvantitet. jeg sier ikke at disse bandene ikke har en moral, for det har de. de sa sikkert selv en gang at de aldri skulle bli sånn, men det virker for meg som om alle har en pris for moralen sin. og ofte er den lavere enn man skulle tro.

så mr.Dylan, kan ikke du synge meg tilbake i tid, da vi virkelig trodde at vi kunne forandre verden, at det fantest en bedre morgendag. da musikken var et våpen, en kunst og ikke bare penger inn, penger ut?

Advertisements

Leave a comment

Filed under Musikalske eventyr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s