the night is the hardest time to be alive, and 4am knows all my secrets.

Å ha insomnia, er det same som å vere levande heile tida. bevisst kvart einaste sekund, kvart einaste minutt, kvar time, alle dagar. i byrjinga er det nesten som ein velsignelse – det er som om du er overlegen søvn. du finn at du fungerar fint, om ikkje betre, sjølv om du berre har sove to timar dei siste to-og-tredve timane. kva behov har ein vel for å sove, når ein kan bruke nattetimane til å gjera alt ein utsett i kvardagen?

du ryddar huset, organiserar bokhylla opptil fleire gongar i ei søken etter det perfekte systemet. du les alle dei bøkene du ikkje har fått tid til å lesa, ser alle dei filmane du har villa sett lenge, men aldri hatt moglegheit til. du kjenner deg effektiv, som om du eig både natta og dagen. for kva kan vel vera betre enn å sitte innpakka i eit ullpledd på verandaen og smugrøyke, medan ein ser sola røyse seg frå fjella?

ingenting.

Så skjer det noko. du merkar at ettersom dagane og nettene smeltar inn i kvarandre, eit usynleg teikn på at tida er relativ, kryp det ein stille, nesten uhørleg desperasjon fram frå innsida av deg sjølv. ei kviskrande bønn til tordivelen som badar i morgondugget på marka. ei bønn om medynk. det er i den augeblinken du forstår at det er ikkje du som eig natta – det er den som eig deg, og du slepp aldri fri.

Speleliste: the testimony of an insomniac

Advertisements

11 Comments

Filed under Skriverier og tekstar og slikt.

11 responses to “the night is the hardest time to be alive, and 4am knows all my secrets.

 1. Så utrolig fint skrivi – du er flink.

 2. Johan Olav traff jeg på en musikkleir for noen år siden ;D Ble også kjent med Jostein og Jens i og med at de også lå på hytta til Johan Olav under Malakoff ;))

 3. så poetisk skreve! vakre bilder! rett og slett nydligt!

 4. Jeg føler at ofte så lever jeg i det du akkurat skrev.

  /Det er ganske forståelig, jeg hater regn. Med mindre jeg har ly for det. Så å campe i øsepøse regn er bare ubehagelig, alt blir klamt, fuktig og ekkelt…

  hahah, prøvde å trene litt pilates før en stund tilbake, god trening. Men jeg bare glemte det etterhvert. I tillegg var det en treningsvideo lånt på biblioteket så purringen ble ganske høy siden jeg glemte å levere den på en laaaaang stund.

 5. oi, fint skrevet!

 6. Jeg. Er. Så. Enig! Haha, jeg likte Tara og Will veldig godt, men fy for et par Will og Oz var! 😀 Oz er liksom bare så… Kul. Haha!

  Man burde absolutt respektere de valgene folk gjør rundt hva de spiser, om det så har med religion og livssyn å gjøre, eller helse og allergi. Så stå på, haha XD

 7. fint skrevet, virkelig fint!

 8. Ja, du har helt rett! Og selv om Willow ble sammen med Tara, så kunne jo Oz ha blitt i serien, syntes nå me… Men han kommer jo tilbake i tegneserien, i hvert fall for en stund (tegneserien er en fortsettelse på tv-serien, og er lagd av skaperne bak tv-serien). Så det er jo noe ^^

 9. Tegneserieblader, men det var en gang snakk om en animert serie (og du finner en preview av den på youtube) 😉 Buffy Season 8 og Angel: After the Fall.

 10. Fin tekst! Føler eg forstår litt betre korleis det er å ha insomnia. Det høyres fælt ut. Trur eg hadde blitt ganske gal ganske fort.

 11. fin tekst, fine bilete. fintfintfint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s