makronar og karamellar

i dag var eg på natas thaimat i måløy og åt middag saman med mamma, brødre og besteforeldre. då vi skulle betale såg eg desse nydelege små pakkane med franske godbitar, og berre visste at eg måtte kjøpe dei. ikkje berre fordi fransk er min store kjærleik eller fordi pakningane var så søte at ein nesten døydde av å sjå på dei, men også fordi makronar er min store svakheit i livet. eg elskar dei. og i vesle nordfjord er det så og sei umogleg å få tak i skikkelege makronar, for ikkje å snakke om makronar i det heile tatt.

sidan eg for tida driv å les alain de button sin essays in love, fann eg ut at eg måtte spare dei til eg fekk lese. kva kan vel vere betre enn makronar og litteratur kombinert? i mi verd; ingenting.

karamellane var så som så, søte, fine, men ikkje det store vidunder. men makronane derimot, var heilt nydelege! dei var verken tørre eller smaklause, men smelta på tunga. så dersom du finn desse makronane på ein kafé eller i ein butikk, kan de kjøpe dei med godt samvit. produsenten er waffel factory as og makronane heiter macarons de Pauline. og som om ikkje det er nok, så ligg dei i den finaste pappeska med teikningar av eiffeltårnet, hjarter, stjerner og oh lalala, Mmmm skrive på. det er fint det.

natas thaimat i måløy er forresten også verdt å besøke, dei har suveren thaimat der, og dersom du er som meg og ikkje et kjøtt eller fisk, så lagar dei kjempegod vegetarmat til deg om du seier i frå i forkant. også er det utruleg fint og roleg der, så berre far dit neste gong du er i nordfjord/måløy området. ok?


bought some macaroons and nougats today. there really aren’t many places to find macaroons in nordfjord, so i was really happy to find some today! the nougats weren’t all that, but the macaroons tasted amazingly. they weren’t dry or tasteless at all, which i feared, since they were packed in plastic. they tasted divine, almost as good as the macaroons i had in france!

Advertisements

12 Comments

Filed under Lister, annbefalingar og fine ting, Mat

12 responses to “makronar og karamellar

 1. Så herlig! Jeg smakte faktisk makroner for første gang i går! 😀 Akkurat samme eske som du snakker om, jeg kjøpte den på en kafe ^^ Smakte bare en da, vanilje 🙂 Den smeltet på tunga… :3 Hvilke smaker er det du kjøpte? 😀 Hvilke var best?

 2. Oi, bra det går fint med venninnen din! Det er virkelig grusomt. Skulle ønske det var mer man kunne gjøre…

  Da vet jeg det, neste gang jeg skal kjøpe makroner blir jordbær førstevalget! 😀

 3. Jeg har aldri smakt makroner, jeg, men har sett og lest så mye om det nå at det må nesten prøves ut. Men ettersom det ikke akkurat er noe som selges på rema 1000 så aner jeg ikke hvor jeg skal få tak i det. 😛 Thaimat er forresten noe av det beste jeg vet! NAM! ❤

 4. Litteratur og makroner er en fantastisk kombinasjon!
  Jeg har også funnet noen makroner av denne typen til salgs rundt omkring, men jeg må ha vært uheldig, for de jeg har kjøpt, har vært tørre og smakløse. Jeg liker innpakningen, da!
  Så bra at du var heldig med dine; de var sikkert ferske, og ferske makroner er som kjent noe av det beste som finnes!

 5. Nam, nå fikk jeg også lyst på makroner. ❤

 6. åh så fint, eg har aldri smakt makroner, lure fælt på koss det smake!

  forresten, eg ska laga et innlegg på bloggen min om kass bloggar eg lese og lurte på om eg konne lånt et bilde av deg, og om det e det samma for deg kass eg låne, eller om du vil eg ska ha et spesielt et?

 7. tusen tusen takk søte, og bare hyggelig du 😉

 8. Jeg har aldri prøvd makroner jeg! 😮

 9. ååh makroner 😀

 10. De pakkene der fant jeg på en kafé i Oslo her om dagen! Men jeg kjøpte ikke, hadde ikke fått lånet enda 😛 Men jeg skal absolutt prøve ut makronene 😀 Så gøy at du fant makroner in a place near you!

 11. Natalia

  Oh la la, så kjekk tilbakemelding! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s