når ord blir fattige

victory attained by violence is a tantamount to a defeat, for it’s momentary – mahatma gandhi

 

eit auge for eit auge vil gjere heile verda blind. gandhi sa dette også. han sa òg at ein ikkje må miste håpet på menneskeheiten. for menneskeheiten er som eit hav, og sjølv om nokre få dråpar i havet er skittent, betyr det ikkje at heile havet er det. i slike tider kan det vere vanskeleg å hugse på dette. når vi blir utsatt for slik total urettferd, utan grunn eller meining. med inga anna hensikt enn å skape og spre frykt, kan det kjennest som om heile verda er ein diger, skitten sølepytt, der vi alle berre strevar med å halde hovudet over vatn i eit desperat forsøk på å få litt rein og frisk luft. slik er det ikkje.

ord blir få og fattige i lyset av slike hendingar. kva skal ein sei, kva ord kan hjelpe i ein slik hjelpelaus situasjon? kva ord kan trøste det utrøstelege ved å miste eit barn, ein bror, ei søster, eit barnebarn, ein ektemake? kva plaster er stort nok til å dekkje det store såret i hjartet av landet vårt? kva gjer vi no, for å stoppe blødningen?

eg går på twitter og hjartet mitt svulmar. all kjærleiken, omtanken, respekten og innsikten er heilt utruleg. det gir håp, sprer lys, meining. vi skal vere stolte. stolte av å bu i eit land med så kompetente leiarar som vi har, som sprer håp og demokrati, i staden for hat og hemn. dette er ei tid for samhald, medkjensle og kjærleik. ei tid for å halde hovudet kaldt og hjartet varmt. som nordahl grieg sa, “skaper vi menneskeverd, skaper vi fred”.

translation:
my heart goes out to the whole nation today. our beautiful norway, wounded. this day will never be forgotten. compassion, love, openness, democracy – this is what should be the priority in the days to come. it doesn’t do well to dwell on vengance. like mahatma gandhi said – an eye for an eye makes the whole world blind. and like nordahl grieg said – if we create humanity (human worth), we create peace. 22.7.11. a date that will stay with us forever.

Advertisements

6 Comments

Filed under Skriverier og tekstar og slikt., Viktige ting

6 responses to “når ord blir fattige

  1. Det er helt ufattelig,som du sier “ord blir fattige”:

  2. Jeg har aldri vært mer stolt av regjeringen enn jeg er nå -kloke ord, fine ord, ord andre ledere burde håpe og en dag klare å bruke selv når ondskapen rammer dem. Jeg finner en sær trøst i å vite at vedkommende som gjorde dette er norsk. Terror kommer i alle farger, fra alle land, og kjenner ingen grenser. Jeg har ikke ord -jeg skulle så gjerne ha gjort noe…

  3. veronika

    ❤ fred

  4. Eg er så glad for twitter i desse dagane. Ord blir fattige, men det dykk har gitt meg er gull verdt. Har forresten spredt artikkelen du nemnte i går over alt. Den var så bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s